Bullmasztiff

Bullmasztiffos női és férfi pólók, pulóverek, női trikók széles választékban!

Bullmasztiff

 

 

Kinézete

 

A lágyéka széles és izmos, oldalai magasak. A magasan tűzött farok kihegyesedik, a csánkig ér, egyenes vagy ívelt. A mellkasa széles és mély, a szügy tágas. Az erős, egyenes mellső lábak csánkja mérsékelten szögletes. A bullmasztiff mancsa macskaszerű. Az izmos nyak mérsékelten hosszú és szépen ívelt. A nagy és négyszögletes koponya csak akkor ráncos, ha a kutya figyel. A koponya kerületének meg kell egyeznie a marmagassággal. Az arcorri része széles és rövid. A füle V alakú, magasan tűzött, ez csak kihangsúlyozza a koponya négyszögletességét. A szeme közepes nagyságú. A bullmasztiff harapása harapófogó-szerű, bár enyhe alsó harapása is elképzelhető. Szőrzete érdes tapintású, rövid szőrszálai a testhez simulnak. A bullmasztiff szőrzete csíkozott lehet, sárga, barna vagy vörös csíkok elképzelhetők. Az arcorri rész és a fül mindig fekete. A mellkason lehetséges kisebb fehér folt. A szemek mogyoróbarnák vagy barnák.

 


 

 

Jelleme

 

A bullmasztiff rendkívül kiegyensúlyozott, nem különösebben befolyásolható, s általában nyugodt módon reagál az ingerekre. Bátor és fizikailag is sokat követel magától. Ugyanakkor igen érzékeny az otthonában uralkodó hangulatra, és a család tagjaival szemben kimondottan gyengéd. Nem ugat sokat, de veszély esetén mindig jelez. A bullmasztiff elszántan védelmezi családját és otthonát a rossz szándékú személyek ellen.

Társas viselkedése: A bullmasztiff türelmes a gyerekekkel; fajtársaival szemben azonban nagyon domináns módon viselkedhet, akár a szabadban találkozik velük, akár a lakásban. Ha fiatal korában megfelelően szocializálták, könnyen meg tud férni az egyéb háziállatokkal, például a macskákkal. A család barátait elfogadja, különösen akkor, ha gazdája is jelzi, hogy minden rendben, a nem kívánt látogatókat azonban feltartóztatja.

 


 

 

Mérete

 

  • Marmagasság: kan: 63–68 cm, szukák 61–68 cm
  • Testtömeg: kan: 50–63 kg,szuka:40–50 kg
  • Várható élettartam: 10-12 év